Breaking

Browsing Category

স্বাস্থ্য বাৰ্তা

ডায়েবেটিছৰ বাবে দায়ী কেৱল মিঠাইয়ে নহয়, ইয়াৰ উপৰিও আছে বহুতো বস্তু…

আজিৰ যুগত ডায়েবেটিছ ৰোগ অতি দ্ৰুতগতিত বিয়পি পৰিছে। কেৱল ভাৰততে প্ৰায় ৭.৭ কোটি লোক ডায়েবেটিছ ৰোগী। সাধাৰণতে কোৱা হয় যে অত্যধিক মিঠাই খালে ডায়েবেটিছ হয়। কিন্তু স্বাস্থ্য বিশেষজ্ঞসকলে এই বিষয়ত বেলেগ বেলেগ মত দিয়ে। তেওঁ কয় যে বেছিকৈ
Read More...

এই ৫টা ৰোগত আক্ৰান্ত ৰোগীয়ে ভুলতেও সেৱন নকৰিব কফি…

ৰাতিপুৱা সাৰ পোৱাৰ লগে লগে সকলোৱে চাহ-কফি খোৱাটো সাধাৰণ কথা। কিন্তু স্বাস্থ্য বিশেষজ্ঞসকলে কয় যে ৫টা ভিন্ন প্ৰকাৰৰ ৰোগত আক্ৰান্ত লোকে ভুলতে কফি খোৱা উচিত নহয়, নহ’লে চিকিৎসালয়ত ভৰ্তি হ'ব লাগিব। উদ্বেগজনক সমস্যা থকা লোকৰ বাবে কফি খোৱাটো
Read More...

স্কুললৈ যোৱা শিশুক পুৱা এই ৫টা স্বাস্থ্যকৰ বস্তু খাবলৈ দিয়ক…

স্কুললৈ যোৱা শিশুৰ বাবে স্বাস্থ্যকৰ ব্ৰেকফাষ্ট: ব্ৰেকফাষ্ট আমাৰ বাবে অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ খাদ্য, আপুনি ৰাতিপুৱা যিয়েই নাখাওক কিয়, কিন্তু কি খাইছে সেইটো গুৰুত্বপূৰ্ণ। সন্তানৰ বাবে স্বাস্থ্যসন্মত ব্ৰেকফাষ্ট আৰু অধিক গুৰুত্বপূৰ্ণ।
Read More...

আলু আৰু ইয়াৰ ঔষধি গুণৰ বিষয়ে জানক…

আলুত নিম্নোল্লেখিত ধৰণে ৰাসায়নিক পদাৰ্থসমূহ পোৱা যায়, যিবোৰ দেহৰ বাবে অত্যাৱশ্যকীয়। প্ৰ’টিন ১.৬ শতাংশ, কাৰ্ব’হাইড্ৰেট ২৩ শতাংশ, কেলচিয়াম ০.০১ শতাংশ, ফছফৰাছ ০.০৩ শতাংশ, লৌহ পদাৰ্থ ০.৭ মি:গ্ৰাম(১০০ গ্ৰামত) আৰু খাদ্যপ্ৰাণ-এ, বি-২,
Read More...

পেট বিষৰ ১০টা কাৰণৰ বিষয়ে জানক…

আমি সকলোৱে বদহজমৰ সমস্যাৰ পৰা পৰিত্ৰাণ পাব বিচাৰে, কিন্তু পেটৰ সমস্যাৰ কাৰণ কি জানেনে। বদহজম এটা অতি সাধাৰণ সমস্যা যাৰ ফলত পেটত অস্বস্তি বা বিষ হয়। ইয়াৰ ফলত প্ৰায়ে পেট ফুলা, কোষ্ঠকাঠিন্য, বমি আৰু গেছৰ সৃষ্টি হয়। কিন্তু আপুনি কেতিয়াবা
Read More...

শীতকালীন শাকৰ ঔষধীয় গুণবোৰ জানক…

লফা শাক:সামান্য বিজলুৱা লফা শাক ভাজি বা জোল কৰি খাব পাৰি।লফা শাক,মাছৰ জোল তৃপ্তিদায়ক।জনজাতীয় লোকসকলে মাংসৰেও লফা শাক জোল কৰি খায়।লফা শাকত মধুমেহ ৰোগ প্ৰতিৰোধ কৰিব পৰা ক্ষমতা আছে।ছালৰ বাবেও লফা শাক উপকাৰী।ই ৰক্তবৰ্ধক আৰু শক্তিবৰ্ধক।ভোক
Read More...

আমি কিয় দৈনিক মৌচুমী খাব লাগে? মৌচুমীৰ উপকাৰিতাৰ বিষয়ে জানেনে…

মৌচুমী টেঙা সেৱন ভাৰতীয় খাদ্যৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ অংশ, এই ফলৰ আছে বহু স্বাস্থ্য উপকাৰিতা। বিশেষকৈ গ্ৰীষ্মকালত এই ফল অতি উপকাৰী। মৌচুমী খোৱাৰ ৫ টা উপকাৰ-
Read More...

পৰিৱৰ্তিত বতৰত ৰোগৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ এই ৫ টা খাদ্য খোৱাৰ আৰম্ভ কৰক…

বতৰ পৰিৱৰ্তনৰ সময়ত আমি আমাৰ স্বাস্থ্যৰ প্ৰতি অলপ সজাগ হোৱা উচিত কাৰণ এই সময়ত সংক্ৰমণৰ সম্ভাৱনা অতি বেছি। এনে পৰিস্থিতিত আপুনি ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰা কিছুমান খাদ্য খাব পাৰে। এই বিশেষ বস্তু সমূহ হৈছেে-
Read More...

শীতকালত ওঁঠযুৰিৰ যতন কেনেকৈ ল’ব জানক…

আমাৰ মুখখনৰ গোটেই সৌন্দর্য লুকাই থাকে ওঁঠযুৰিত। গতিকে ইয়াৰ পৰিচৰ্য্যৰ খুবেই প্রয়োজন। বিশেষকৈ এই শীতৰ সময়ছোৱাত। এই সময়ত ওঁঠযুৰিৰ যতন নল’লে ওঁঠযুৰু ফাটি যায়। কিছুমান ওঁঠ ক’লা পৰি সৌন্দর্য স্নান হোৱা দেখা যায়। গতিকে শীতকালত ওঁঠৰ
Read More...

দৈনিক খালী পেটত কিচমিচৰ পানী খোৱাটো উচিত নে? ইয়াৰ সুবিধা আৰু অসুবিধা কি…

দৈনিক খালী পেটত কিচমিচৰ পানী খোৱাটো উচিত নে? আজি আমি আপোনালোকক কম ইয়াৰ সুবিধা আৰু অসুবিধাৰ বিষয়ে। শুকান ফলৰ দ্বাৰা শৰীৰৰ বাবে বহু উপকাৰ পোৱা যায়। কিচমিচ ব্যৱহাৰ কৰিলে খাদ্যৰ সোৱাদ বৃদ্ধি হোৱাই নহয় শৰীৰৰ পুষ্টিও লাভ কৰে। আজি আমি কিচমিচ
Read More...