Breaking

Browsing Category

স্বাস্থ্য বাৰ্তা

ৰাতি নিমখীয়া পানীৰে গাৰ্গল কৰিলে মুখৰ বহু সমস্যাৰ পৰা পৰিত্ৰাণ পাব পাৰি

নিমখীয়া পানীৰে গাৰ্গল কৰিলে খুব উপকাৰী। একে সময়তে আপুনি জানেনে যে নিমখীয়া পানীৰে গাৰ্গল কৰিলে মুখৰ লগত জড়িত বহু সমস্যাও সহজে দূৰ কৰিব পাৰি?ৰাতি নিমখীয়া পানীৰে গাৰ্গল কৰিলে কাহৰ সমস্যাৰ পৰা পৰিত্ৰাণ পোৱা যায়। এনে অৱস্থাত কাহ হ’লে
Read More...

শীতকালত ফিট হৈ থাকিবলৈ গুড়ৰ চাহ খাবলৈ চেষ্টা কৰক। কেনেকৈ প্ৰস্তুত কৰিব এই চাহ…

সীমিত পৰিমাণত গুড় সেৱন কৰিলে ওজন নিয়ন্ত্ৰণত সহায়ক হ’ব পাৰে। গুড় চাহৰ এটা উপকাৰ হ'ল ই এক সুস্থ বিপাকীয় ক্ৰিয়া বৃদ্ধি কৰে।বিশেষকৈ শীতকালৰ বাবে গুড় এক ছুপাৰফুড কাৰণ ই আপোনাৰ স্বাস্থ্য নিয়ন্ত্ৰণত ৰখাত আচৰিত কাম কৰিব পাৰে। গতিকে
Read More...

আলুৰ ৰসেৰে কিদৰে চুলি দীঘল কৰিব। জানি লওক এই পদ্ধতিৰ বিষয়ে…

আলুত থকা পুষ্টিকৰ উপাদান চুলি বৃদ্ধিত ফলপ্ৰসূ। আমাৰ ঘৰত উপস্থিত কিছুমান বস্তুৰ লগতে আলুৰ ৰস প্ৰয়োগ কৰিলে চুলি সৰা পৰা পৰিত্ৰাণ পোৱাত সহায় হয় আৰু চুলি সোনকালে গজিবলৈ আৰম্ভ কৰে। চেণ্ডুইচ হওক বা চামোছা হওক, আলু প্ৰায় প্ৰতিটো জনপ্ৰিয়
Read More...

শীতকালত নিশা সঘনে প্ৰস্ৰাৱ কৰাৰ হেতু আপোনাৰ টোপনি বাধাগ্ৰস্ত হৈছে নেকি ? কিয় হৈছে জানক…

নিশা সঘনে প্ৰস্ৰাৱ কৰাৰ হেতু আপোনাৰ টোপনি বাধাগ্ৰস্ত হৈছে নেকি? যদি হৈছে, আপুনি কেতবোৰ পদক্ষেপ ল’ব লাগিব। অন্যথা সাধাৰণ স্বাস্থ্যৰ অৱনতি ঘটিব, ৰক্তচাপ বৃদ্ধি হ’ব, ডায়েবেতিছ ৰোগ হ’ব, বোধশক্তি হ্ৰাস পাব। পুৰুষৰ মদন গ্ৰন্থি, মহিলাৰ
Read More...

কণী খোৱাটো স্বাস্থ্যৰ বাবে ভাল। কিন্তু, যাৰ এইসমূহ বেমাৰ আছে তেওঁলোকে কণী পৰিহাৰ কৰাটো উচিত

সুস্থ হৈ থাকিবলৈ বেছিভাগ মানুহেই দৈনিক কণী সেৱন কৰে। কিন্তু কিছুমান মানুহে ভুলতে হ’লেও কণী সেৱন কৰা উচিত নহয়। কাৰণ ইয়াক সেৱন কৰিলে আপোনাৰ স্বাস্থ্য নষ্ট হ’ব পাৰে। আহক, আমি ইয়াত ক’ম যে যিটো মানুহে ভুলতেও কণী সেৱন কৰিব নালাগে? কণী
Read More...

এই ৫ টা খাদ্যই কেন্সাৰ হোৱাৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি কৰে…

এই ৫ টা খাদ্যই কেন্সাৰ হোৱাৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি কৰে, সেইবোৰ গ্ৰহণ নকৰিব।টিনপাতৰ বস্তুত বহু ধৰণৰ সংৰক্ষক পদাৰ্থ যোগ কৰা হয় যিয়ে কেন্সাৰৰ সম্ভাৱনা বৃদ্ধি কৰে। ইয়াৰ উপৰিও পেক কৰা আচাৰত নাইট্ৰেট, নিমখ আৰু কৃত্ৰিম ৰং থাকে, যাৰ বাবে কৰ্কট ৰোগৰ
Read More...

চাহৰ লগত ব্ৰিটিছ যুৱক-যুৱতীসকলৰ প্ৰিয় খাদ্য কি? জানিলে আচৰিত হ’ব

ইউনাইটেড কিংডম টি এণ্ড ইনফিউজন এছ’চিয়েশ্যনৰ (ইউকেটিআইএ) এক নতুন সমীক্ষাত দেখা গৈছে যে চাহ আটাইতকৈ পছন্দৰ, পছন্দ হৈয়েই আছে যদিও ইয়াৰ সৈতে কি খাব সেইটোৰ বাছনি সলনি হৈছে।চামোছাৰ ভাৰতৰ অন্যতম জনপ্ৰিয় খাদ্য বুলি ক’লেও ভুল নহয়। কিন্তু
Read More...

বিয়েৰ খালে কিডনীৰ পাথৰ আঁতৰি যায় নেকি? এই কথা কিমান সত্য জানক…

আপুনিও অনুভৱ কৰেনে যে বিয়েৰ সেৱনে বৃক্কৰ পাথৰ এবাৰতে আঁতৰাই পেলায়? এই পদ্ধতি ফলপ্ৰসূ নে ক্ষতিকাৰক সেই বিষয়ে জানি লওক। আমেৰিকান এডিকচন চেণ্টাৰৰ এক প্ৰতিবেদন অনুসৰি মদ্যপান কৰিলে কিডনীত পাথৰ হ’ব পাৰে তাৰ কোনো প্ৰমাণ পোৱা নাই। হয়, কিন্তু
Read More...

অত্যাধিক আদা সেৱনে কম বি পি আৰু এচিডিটিৰ দৰে ৰোগৰ সৃষ্টি কৰিব পাৰে…

শীতকালত আদা প্ৰচুৰ পৰিমাণে সেৱন কৰা হয়। ইয়াৰ ফলত বহু ৰোগৰ কাৰণ হ’ব পাৰে। আদা খালে কোনবোৰ বেমাৰ হব পাৰে আৰু কিমান পৰিমাণত সেৱন কৰিব লাগে জানো আহক।আদাৰ চাহৰ চুমুক নোখোৱাকৈ শীতকালৰ মজা আধৰুৱা হয়। আদা নোহোৱাকৈ চাহ খাবলৈ খুব কম সংখ্যক লোকেহে
Read More...

অৰ্জুন গছৰ বাকলি স্বাস্থ্যৰ বাবে কিমান উপকাৰী জানেনে…

গছত বহুতো ঔষধি গুণ থাকে। প্ৰাচীন কালত গছৰ সহায়ত বহুতো গুৰুতৰ ৰোগৰ চিকিৎসা কৰা হৈছিল। গছ-গছনিত থকা গুণে ৰোগ নিৰাময়ৰ কাম কৰে। অৰ্জুন গছ পুষ্টিকৰ উপাদানৰো ভঁৰাল। ঔষধি গুণেৰে সমৃদ্ধ অৰ্জুনৰ বাকলি সেৱন কৰিলে হৃদযন্ত্ৰৰ লগত জড়িত ৰোগৰ আশংকা
Read More...