Breaking

Browsing Category

গ্ৰাম্যৰ্থ

মুখত আলু প্ৰয়োগ কৰাৰ ক্ষতি কি? জানক যে অন্যথা ই আপোনাক আঘাত কৰিব পাৰে …

আলু বাঙালীসকলৰ এক বিশেষ বন্ধু, বংগৰ ঘৰত আন কোনো পাচলি নাথাকিলেও আলু থাকিব। কিন্তু আলু হৈছে এনে এক পাচলি, যাৰ লাভালাভৰ লগতে অসুবিধাও আছে। দৰাচলতে, কিছুমান লোকে ফেচ পেকৰ বাবে আলুও ব্যৱহাৰ কৰে। কোন জন ব্যক্তিয়ে মুখত এই আলু ব্যৱহাৰ কৰিব
Read More...

কেন্সাৰৰ পৰা উচ্চ ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণ প্রতিদিনে খাদ্য তালিকাত ৰাখক পালেং শাক

পালেং শাকে কেন্সাৰ ৰোধ কৰাত সহায় কৰে। পালেং শাকত এমজিডিজি আৰু এছকিউডিজিৰ দৰে যৌগ থাকে, যিয়ে কেন্সাৰ বৃদ্ধিৰ গতি ৰোধ কৰে। সমীক্ষাত দেখা গৈছে, টিউমাৰৰ আকৃতি কম কৰিবলৈ এই যৌগই সহায় কৰে। আনহাতে, পুৰুষৰ প্রষ্টেট কেন্সাৰৰ সম্ভাৱনাকো বহুখিনি
Read More...

আপুনি পেলাই দিয়া জামৰ গুটিৰ উপকাৰিতা জানিলে আচৰিত হব আপুনি

জামৰ গুটিৰ কি কি উপকাৰিতা আছে –(১) জামৰ গুটি ডায়েবেটিছ ৰোগীৰ বাবে মহৌষধ৷ যিদৰে জামে ৰক্ত শৰ্কৰাৰ স্তৰ নিয়ন্ত্ৰণত ৰাখে, ঠিক তেনেকৈ জামৰ গুটিত থকা জাম্বোলিন আৰু জাম্বোচিন নামৰ উপাদানে তেজত শৰ্কৰাৰ পৰিমাণ কম কৰে৷ ইয়াৰ লগতে ইনছুলিনৰ
Read More...

নিয়মিত গাখীৰৰ লগত কিচমিচ সেৱন কৰিলে কি হয় জানেনে আপুনি ?

১) কিচমিচত যথেষ্ট পৰিমাণে আইৰণ পোৱা যায়। সেয়েহে ৰক্তহীনতাত ভোগা লোকৰ বাবে কিচমিচ বৰ উপকাৰী।২) নিয়মিয়াকৈ কিচমিচ খালে চুলি আৰু চালৰ বহু ৰোগৰ পৰা বাচি থাকিব পৰা যায়।৩) কিচমিচ ভিজাই সেই পানী আৰু কিচমিচ খালে লিভাৰৰ সক্ৰিয়তা বৃদ্ধি পায়।৪) কিচমিচ
Read More...

আপুনি জানেনে কুঁহিয়াৰৰ ৰসে কেঞ্চাৰ প্ৰতিৰোধ কৰে …

কুঁহিয়াৰৰ ৰসত যথেষ্ট পৰিমাণে আইৰণ থাকে। ৰক্তহীনতাত ভুগা মানুহে কুঁহিয়াৰ ৰস খালে যথেষ্ট উপকাৰ লাভ কৰে।কুঁহিয়াৰ ৰসে শৰীৰৰ ৰোগ নিৰাময়ৰ ক্ষমতা যথেষ্ট পৰিমাণে বৃদ্ধি কৰে। গৰমৰ দিনত শৰীৰত যথেষ্ট পৰিমাণে পানীৰ অভাৱ হোৱা দেখা যায়। কুঁহিয়াৰ ৰস
Read More...

জানিলে আচৰিত হব আপুনি , সুগন্ধি নার্জী ফুলৰ মাজত লুকাই আছে বহু ওষধি গুণ

নার্জী ফুলৰ পাত খুন্দি তাৰ লেপন কীট-পতংগই কামােৰা অংশত লগালে বিষ নির্মূল কৰাৰ লগতে বীজাণু নাশ কৰিব পাৰে। নার্জী ফুলৰ পাত খুন্দি তাৰ দুটোপাল ৰস নাকত দিলে নাকৰ পৰা তেজ ওলােৱা বন্ধ হয় ।
Read More...

সোণতলী ফুটবল একাডেমিতো পালন কৰা হল বিশ্ব পৰিৱেশ দিৱস

সমগ্ৰ বিশ্বৰ লগতে দক্ষিণ কামৰূপৰ বকো বিধান সভা সমষ্টিৰ অন্তৰ্গত সোণতলী ফুটবল একাডেমীৰ উদ্যোগত বিশ্ব পৰিৱেশ দিৱস উদযাপন কৰা হয়৷ সোণতলী অঞ্চলৰ বিভিন্ন অনুষ্ঠান প্ৰতিষ্ঠানত দিনযোৰা কাৰ্যসুচীৰে উদযাপিত হৈছে পৰিৱেশ দিৱস৷ দেওবাৰে পুৱাৰে পৰা
Read More...

আপুনি গুৰ খাব বেয়া পায় নেকি ? গুৰত আছে বহুতো উপকাৰি গুণ

উপকাৰিতা শীতকালত গুৰ খোৱাটো উপযোগী কিয়নো ই শিৰা সম্প্ৰসাৰিত কৰাত সহায় কৰে আৰু শৰীৰত উষ্ণতা সৃষ্টি কৰে। গুৰ, চেনী বা খেজুৰ ব্যৱহাৰ কৰি খালে দেহৰ বাবে ভাল আৰু ইয়াত উচ্চ কেল'ৰি পদাৰ্থৰ দ্বাৰা উষ্ণতা সৃষ্টি হয়।  
Read More...

ঔটেঙাৰ ভিতৰত লুকাই আছে বহু আচৰিত গুণ

ঔটেঙা, টেকীয়া, পুঠি মাছৰ জোল,খালেহে বুজিবা সোৱাদৰে মূল।”হয়, ঔটেঙাৰ কথা ওলালেই আমাৰ সকলোৰে জিভাৰ পানী পৰিবলৈ ধৰে। ঔটেঙা হ’ল এনে এবিধ টেঙা  পাচলি, যাক নোখোৱা মানুহ হয়তো খুব কমেই ওলাব। বিশাল আকৃতিৰ বৃক্ষ ঔটেঙাৰ উচ্চতা প্ৰায় ১৫ মিটাৰ হয়।
Read More...

মচুৰ দাইলৰ আছে বহু ঔষধি গুণ

মচুৰ দাইলত এনে কি গুণ আছে জানো আহক– (১) গৱেষণাৰ পৰা গম পোৱা গৈছে যে মচুৰ দাইলত থকা ফাইবাৰে তেজত থকা বেয়া কলেষ্টৰেলৰ মাত্ৰা কমোৱাত বিশেষ ভূমিকা লয়৷ ফলত হাৰ্ট এটেকৰ সম্ভাৱনা কমাৰ লগতে ষ্ট্ৰ’কৰ সম্ভাৱনাও কমে৷(২) মচুৰ দাইলত ফাইবাৰৰ উপৰিও
Read More...